Leer meer over de onderwaternatuur van de hele wereld

Wil jij alles weten over populaire duikgebieden buiten Nederland? Wil je meer leren over duiken en de biologie van de Noordwestkust van Europa, de Middellandse Zee, Rode Zee, Caribische Zee, de westkust van Noord-Amerika en Pacifisch Azië? Dan is deze specialisatie wellicht iets voor jou!

Wat ga ik leren?

Tijdens deze specialisatie verbreed je je kennis over onderwaterbiologie. Je leert meer over de biologie in diverse gebieden in de wereld en je krijgt handvatten hoe je jouw duiken in het buitenland goed kunt voorbereiden.

Cursusprogramma

Deze specialisatie bestaat uit ongeveer vier dagdelen waarbij je de theorie behandelt. Eén van de dagdelen bestaat uit een bezoek aan een aquarium in Nederland, waar je een aantal opdrachten uitvoert. Ook maak je een kort verslag van een duik in het buitenland die je hebt gedaan nadat je de theorie van deze specialisatie hebt gevolgd.

Om deze specialisatie te volgen:

  • Heb je minimaal je 2*-duikbrevet (of Advanced Open Water Diver)
  • Beschik je over een geldige medische keuring
  • Ben je lid van de NOB

Het boek dat bij deze specialisatie hoort is niet alleen handig tijdens je opleiding, het is ook een prachtig naslagwerk (van maar liefst 554 pagina’s!) om je reizen voor te bereiden.

Bij OSCG zijn er een aantal instructeurs die deze specialisatie kunnen verzorgen. Neem daarvoor contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.