Wie zijn wij

De Onderwatersport Club Gorkum (OSCG) is opgericht in 1976. Door de jaren heen is de vereniging gegroeid tot een ledenaantal van ongeveer 60 leden.

 

Leden van OSCG duiken met name in de warme maanden van het jaar. Het buitenwater is dan lekker warm en duiken is dan erg comfortabel. Veel leden duiken in in het Grevelingenmeer of de Oosterschelde, maar ook in plassen of afgravingen in de buurt van Gorinchem, zoals De Beldert in Zoelen en de Nionplas bij Raamsdonksveer.

 

In de koudere maanden duiken sommige leden ook gewoon in het buitenwater. De meeste leden vinden het dan te koud worden en gebruiken de vrijdagavond om in het zwembad te zwemmen of duiken. In het zwembad hebben we eerste drie kwartier conditietraining. Daarna kunnen de standaardvaardigheden geoefend worden en hebben we soms wat extra dingen waar we naar kijken. Ideaal om je duikskills op peil te houden.

 

Vanaf september starten de meeste opleidingen weer, dus kunnen de wintermaanden goed besteed worden aan het verbeteren van de duikvaardigheden. Ook zijn er 's winters verenigingsavonden in het zwembad, zoals de jaarlijks clubwedstrijd,persluchtavonden.

 

Wij helpen ook regelmatig met activiteiten, in en rond Gorinchem. zo heeft oscg laats geholpen bij het caribabad met het geven van een duik clinic aan kinderen waar onze instructeurs de kinderen aan de alv mee namen onderwater.

 

Natuurlijk doen we dat graag! Ook helpen we jaarlijks bij de sportdag van Gorinchem Beweegt.

Verder zijn wij in bezit van een eigen vul installatie. 


Ons bestuur 

Voorzitter: Maaike Wittenberg.

Penningmeester: Sija Terlouw

Secretaris: Folkert Bouma 

opleidingscoördinator:  Alfred Boeren 

Ons clubhuis,

Wij maken dankbaar gebruik van het zwembad Caribabad in Gorinchem.
Niet gek, want ons clubhuis staat op 15 meter afstand van het zwembad.
Op vrijdagavonden van 21.00 tot 23.00 uur hebben we standaard de beschikking over het wedstrijdbad. 
We gebruiken het zwembad voor onze opleidingen en voor conditietrainingen.

Onze vul installatie 

Als je wilt duiken, dan heb je een fles met lucht nodig. Leden van OSCG kunnen gratis hun duikflessen vullen met perslucht. Onze compressoren kunnen iedere dag gebruikt worden. Meer dan 15 leden van de vereniging zijn bevoegd om duikflessen te vullen, dus er is altijd wel iemand beschikbaar. Gedurende het zwembad training seizoen, vanaf september tot eind mei, is er iedere vrijdagavond iemand aanwezig die flessen kan vullen.

Het mag duidelijk zijn dat we onze compressoren, filters, buffercilinders en de rest van de apparatuur erg goed onderhouden zodat we altijd met goede lucht duiken.


ons clubhuis is gevestigd aan de Bataafsekade 10, Gorinchem, gelegen naast het Caribabad.